2011. június 25., szombat

Meggyes álompite

Maradjunk az édességnél és a meggynél kicsit. :) Ez a pite, teljesen olyan mint a bolti, sőt sokkal jobb, mert update! :D Egyszerűen isteni finom, nem véletlenül álompite! :) A recept szerintem nem bonyolult, és azt leszámítva, hogy a meggyet már az elkészítés előtti nap elő kell készíteni, egyáltalán nem időigényes (csak a várakozás eléggé idegőrlő, míg kihűl :D).


Hozzávalók:


- 1,5 kg friss meggy (persze lehet fagyasztott is)
- 3 evőkanál nyírfacukor
- folyékony édesítő
- rumaroma ízlés szerint
- vaníliaaroma ízlés szerint
- plusz 2-3 dl cukormentes meggyszörp
- 2 csomag vanília puding
- 22, 5 dkg Master Mix
- 22, 5 dkg BL 55 finomliszt
- 25 dkg vaj, vagy Rama margarin
- pici só
- 2 tojás
- 6 dkg nyírfacukor
- 1 kis pohár tejföl (amit összekevertem folyékony édesítővel)


Elkészítés:


A tölteléket előtte nap este előkészítjük. Kb 1,5 kg meggyet kimagozunk (persze lehet fagyasztott meggyből is csinálni, de szezonja van és szerintem friss meggyből az igazi) és kb 3 evőkanál nyírfacukorral, folyékony édesítővel (ízlés szerint), rumaromával összekeverjük, hogy levet eresszen. A levet leszűrjük adunk hozzá még kb 2 dl meggylét (lehet befőtt leve, üdítő, szörp és összesen 7-8 dl-nek kell lennie) és 2 csomag vanília pudinggal krémet főzünk belőle.

A tészta: 45 dkg MM lisztes keveréket összedolgozunk 1 csomag sütőporral, 12 dkg nyírfacukorral, pici sóval, 25 dkg rama-val vagy vajjal, 2 tojással és 3 evőkanál tejföllel.
A tésztát két részre osztjuk, kinyújtjuk, majd sütőpapíros tepsibe az egyiket belefektetjük. Ráöntjük a krémet, beleszórjuk a meggyet (bele is nyomkodhatjuk), végül a másik kinyújtott tésztát is ráterítjük, villával megszúrkáljuk. 

Alacsony hőfokon kb. 30-40 percig sütjük! Meg kell várni míg teljesen kihűl, hogy a puding újra besűrűsödjön, vagy a türelmetlenek ehetik kanállal a tepsiből. :D



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése